Posjet 5.a razreda ivanačkoj pekari "Anita" u sklopu obilježavanja Dana kruha
Autor: Andrea Haman, 18. 10. 2024.
U sklopu obilježavanja Dana kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje učenici 5.a razreda su danas u pratnji svoje razrednice Andree Haman posjetili pekaru „Anita“ u Ivanskoj. Od vlasnika, a ujedno i glavnog pekara, gospodina Derdaja, učenici su saznali kako izgleda dan u životu jednog pekara, koliko pekar zarađuje, koliko dugo su školuje za pekara, koliko ivanačka pekara ima zaposlenika, koje vrste kruha i peciva proizvode, po čemu se to pekarski kruh razlikuje od našeg domaćeg kruha, koja je razlika između tijesta za kruh i tijesta za pecivo i sl. Gospodin Derdaj je učenicima pokazao kako radi pećnica u kojoj, vjerovali ili ne, se u samo 24 minute ispeče 180 komada kruha, kako radi stroj koji mijesi tijesto te kako radi stroj koji pomaže nastanku lisnatog tijesta. Učenice Leona Jambrušić i Štefanija Mlađan su izrecitirale pjesme „Zrno“ i „Ponudi kruh“ u znak zahvalnosti obitelji Derdaj koja nas je primila u svoju obiteljsku pekaru, a gospodin i gospođa Derdaj su učenike razveselili darujući im pekarske proizvode po njihovim vlastitom izboru. Ovim putem se zahvaljujemo obitelji Derdaj na gostoprimstvu i na iznimno korisnim informacijama koje smo saznali o životu i radu u pekari. Izvijestila: Andrea Haman, razrednica 5.a
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |